понеделник, 22 ноември 2010 г.

Абитуриентос

Здравейте приятели и съседи! Липсвах ли ви? Вероятно не, но това няма значениe, защото аз отново намерих промеждутък във времето, когато ми е неземно тъпо и реших да напиша нещичко. Понеже днес започнах да пиша без конкретна тема, решавам (точно в този момент) че ще пиша за нещо много важно, поне за мене на този етап. Не, това не е алкохола. Нито пък е безплатният секс. Със сигурност не е и Загорка (сещате се - малоумната реклама за "Това ли е най важното ?"). И не на последно място (този израз така и не мога да го разбера - всичко под печата "не на последно място" ВИНАГИ е на последно място) - не това НЕ е алкохолът! Събитието, което толкова (неуспешно) остроумно се опитвам да опиша, драги радиослушатели, е именно Абитуриентският бал! Ооо, да. Колко ли чичковци биха въздъхнали с умиление в този момент при спомена за първото подобие на купон в нещастното им социалистическо юношество. Първото, напиване, първата банкова сметка с 20 лв. от тати, мимолетно загубената девственост. Все неща които си струват да се споменат и над които бащиците ни (пък защо не и дядовците) да си поплачат и напиват на воля (предполагам си забелязал тенденцията при българите, когато нямат какво да поливат, пият като си спомнят нещо...).
Днешните балове маааалко се различават от някогашните. Преди да започна искам да отворя скоба ( аз съм твърдо ПРОТИВ съвременното разбиране и традиции на подрастващите при завършване на средно образование ! ) иии затварям скобата. Та изобщо за да имаш бал на днешно време родителите ти е трябвало да започнат да пускат по 50 стотинки всеки ден откакто  си спрял да се наакваш в гащите (освен ако баща ти не държи фабрика за кожаро-кожухарско производство някъде край Котел - тогава значи имаш доста пари). Защото скъпи мои балът си е скъпо удоволствие :
 - костюм или рокля - 300-1000 лв. (алтернатива - балтонът на татко ти от неговия бал, който всъщност е от дядовия ти бал...или пък....)
 - официални обувки - 100- 400 лв. (алтернатива - цървулки 2 лв)
 - прическа (за момичетата) - 50- 100 лв (алтернатива - перука с рогца на АC-DC)
 - превозно средство - като гледам малоумната тенденция напоследък да се ходи с фандроми, багери, фригати, космически кораби и крауци това ще го пропусна.
 - пари за вечерта - 100-200 лв. (алтернатива - домашна греяна в единия джоб на сакото и кисели краставички в другия)
 - пари за бакшиши на цицорестата сервитьорка (за момчетата) - 300-500 лв (тук алтернатива няма)
Освен цените смущаващото на баловете в България са хм.... самите балове. В другите държави също празнуват завършването си, но със сигурност не със едномесечен запой, неистови крясъци и безкрайно малоумното броене до 12. А за какво всъщност празнуваме? За това,че за 80% от завършилите живота спира тук и започва борбата за оцеляване? А може би за това, че вече няма да ни издържат родителите ни, а ще се наложи да ядем огризки за да можем да си плащаме сметките ? И аз не знам. Но всички тези български приумици при завършването на 12 клас ме водят до мисълта, че в България явно е геройство да имаш средно и затова винаги се е отбелязвало с голям купон. Мнението ми за интелигентността ни като нация няма да го изразявам тук. И все пак ще видим. Може и да греша и да разбера смисъла чак на бала ми? А може и да не го разбера никога... Не знам. Обаче знам със сигурност, че като всички идиоти през годините и аз ще броя до 12 безброй пъти, и аз ще се напия на куче, е че и аз ще нося смешен костюм. Иронично нали.....


Prom NIGHT'priNce BObb

петък, 5 ноември 2010 г.

ROCK SCHOOL !!!

Този път ще пиша по бързичко, че след 15тина минути излизам на кръчма иии трябва да се приготвя. Затова ако е ПЪЛНО с правописни, путнкуационни  и прочие грешки ш'ма извинявате. Значи темата на тазседмичната публикация (не пиша седмично ама така звучи по интелектуално) е тази картинка която привлече острия ми авторски поглед (от доста време сис търсех удобен момент да се самообявя за АВТОР)
Тази снимка я направих в училище днес, след края на часовете. В първия момент (сега повечето ще ме заклеймят като пълен идиот) си помислих, че металика ще свирят в училище и това им е афиша. В следващия момент осъзнах, че вместо металика пише математика. Внезапно една брилянтна идея мина през ума ми. Какво би станало ако наистина можехме да съчетаем рока и учебните часове? Ако вместо обикновените скучни учители, предметите ни бяха преподавани от истински рок звезди. Дълго мислих коя банда какво би преподавала. Математиката, както някой вече предварително е решил, ще бъде отредена на Metallica, въпреки че колегите им от Meshuggah които се славят като основатели на НОВИЯ СТИЛ маткор (mathcore) биха се засегнали малко.

Meshuggah - не приличат точно на математици нали ?
Българския език определено ще поемат Manowar, защото повечето почитатели на жанра знаят, че бандата имат навика да пеят българския химн и то удивително красиво. Втората причина е, че специално в България поставиха СВЕТОВНИЯ рекорд за най дълъг концерт.
Историята бих препоръчал да бъде поета или от KISS  защото се ловя на бас,  са видели най малкото падането на Вавилон (със сигърност знам са свирили лично на постояването на колизеума но за оп назад във времето не мога да твърдя нищо).
календар 2007 ?! тук се правят че са част от нашия век
Биологията трябва да бъде поета от Marlyn Manson. Той е идеалният пример за мъжкото и женското...в едно.
creepy biology teacher
За географията няма какво да кажа, защото не мога да измисля нищо остроумно, пък и сегашният ми учиттел си е доста...хеви метъл.
Физика трябва да преподават самите Ac-Dc. Имам предвид кой най-добре ще ти обясни какво е електричеството освен....самото електричество...
Физкултурата трябва да бъде поверена на този пич. Не знам какъв е или къде пее но само вижте фигурата му !!

каква фигура само :D
И не на последно място за вероучението трябва да сложат като преподаватели Gorgoroth. Не съм чувал много за музиката им но само вижте колко блогачестиви християни изглеждат.


Примерни християни
Е, това беше от мене за сега. Бъдете послушни и си папкайте кашичката редовно.Слушайте по малко Анелия и повече Rammstein (очаквам утре да бъда линчуван за този призив). И очаквайте съвсем скоро по училищата метъл инвазия. Така че не се стряскайте ако учителят ви по химия е гримиран психопат пеещ за желанието си да умре- това е просто вокалът на Mayhem.:). От мен чао :* Keep IT Rockin'!

Rock'n'roll BOBB ;)