неделя, 27 февруари 2011 г.

Mark Ryden

Ровейки се в необятните пространства на пастрока на днешната младеж, а именно интернета, попаднах на творчеството на един твърде интересен художник, който просто не мога да пропусна да спомена.Името му е Мark Ryden и е от Америка. Та творбите на въпросния художник, както и сами можете да се убедите са доста детайлни, объркани и шизофренични. Но има някаква странна харизма в тях, която ме и кара да пиша за въпросния човек. Творбите му приличат на версия на "Алиса в страната на чудесата" видяна през погледа на душевно болен човек с маниакално влечение към детски кукли. И все пак си струва да се види. Затова дори ще го сложа на почетно място в графата "Други яки нещица" вдясно на лентата, под "последователи" (малко се олях в обясняването на местонахождението май)

Доста криво а ?
Scitzo art Bobb

Цената на свободата

Ааааам пиша за да информирам малкото четящи книги хора, че публикувах новия си разказ Цената на свободата - можете да го прочетете от ТУК в случай че ви мързи да кликнете на Лично творчество :D .

понеделник, 21 февруари 2011 г.

Original V.S. Cover (remix) !!!

Напоследък започнах да чувам много добри песни, които са кавъри на други добри песни. Затова реших да направя нещо като съпоставка между кавъри и оригиналдъ :D. Всеки да реши за себе си кое е по-добро - оригинала или преработката. Всяко едно си има своите предимства затова е малко трудно да се реши. ENJOY !


Marilyn Manson V.S. Eutythmics - Sweet Dreams


The Rolling Stones V.S. Zeds Dead - Gimme Shelter 

Renato Carosone V.S. Yolanda Be Cool - Americano 

Michael Jackson V.S. Alien Ant Farm - Smooth Criminal 

Ray Charles V.S. Engineerz Of Soul - Hit The Road Jack






Children Of Bodom V.S. Iron Maiden - Acess high 
























House Of Pain V.S. Limp Bizkit- Jump Around 














Metallica V.S. Apocalyptica - Nothing Else Matters


The Prodigy V.S. Mt Eden - Omen 

Kamelot V.S. Orion's Reign - Karma 

Borgore V.S. Passion Pit - Sleepyhead
Cameo V.S. Korn - Word Up

петък, 18 февруари 2011 г.

Jason Mraz & Colbie Caillat - Lucky

Весел уикенд и повече усмивки на всички !!!!

понеделник, 14 февруари 2011 г.

Трифон Валентин

Нямаше как днес да не напиша някой ред за двойния празник. Ех, да му се размекне сърцето на човек от тази съвсем по български каша от червени сърчица и червени винца по улиците. Тук може да се направи и метафора - или избираш любовта или пиенето. Аз лично съм избрал любовта към пиенето ама това е друг въпрос. Та сега малко по-сериозно. Лично аз не празнувам нито един от двата празника, поради следните причини.
 *Свети валентин*
Искам да кажа, че това първо НЕ Е български празник (наред с Вси Светии, Денят на Благодарността и ред други). Още повече, това дори не е православен празник. Не че съм много вярващ, но само уточнявам. Затова всички, които го празнуват и не са католици ще горят в ада! Шегата настрана, но сериозно се замислям как може просто ей така да си решим и да си присвоим празник от братята италианци (в Италия беше нали?). Освен това идеята на Св. Валентин е недообмислена. Защо трябва да има точно определен ден, в който като че ли по принуда да показваш любовта на половинката си ?! На мене ми звучи като пародия и подигравка с любовта. Ако обичаш някой трябва да му го показваш всеки ден, а не само на 14 февруари. Това е чисто и просто празника на продавачите на плюшени играчки, шоколад и презервативи.
*Трифон Зарезан*
 Това ме кара (поне една идея повече от горното) да се чувствам по-предразположен към празнуване. Но само мъничко и то защото е български празник. Ако ме питат днес кое празнувам и не приемат "нито едното" за отговор, може би бих казал това. Но и този празник е недообмислен подобно на горния. Може ли да съществува празник, чиято основна и единствена идея е да се напиеш?! Рай за българина. Звучи отлично, но ако живееш 9 век и владетел е хан крум. (кофти съпоставка, като се има предвид, че точно той е изкоренил лозите, но ме мързи да поправям...схванахте идеята). През 20 век такова нещо изглежда примитивно и глупаво. Още повече, че ние сме обърнали всеки празник на подготовка за днешния. Не казвам че не обичам да си попийвам. Но това трябва да става непринудено, с приятели и със сигурност не до безпаметност. А тук, подобно на свети валентин има някаква принуда (която сме спрели да забелязваме, откакто доброволно се завираме под масата на всеки купон). Така че и това не е оферта. Освен за винарите може би. И за бирарийте. И за винпромите. И за кръчмите. И за.... както и да е.
Тааа, честит празник от мене (които си харесате) обичайте се всеки ден и пийте с мярка. Наздраве!
Loving wine BoBB

сряда, 9 февруари 2011 г.

Все ще се намери начин

Вчера, след стабилна вечеря реших да си почистя зъбите с клечка за зъби. И по една случайност или не погледнах как се казват въпросните клечки. Когато забелязах избухнах в неудържим смях. Дори направих снимка.
И след въпросната случка стигнах до извода, че все ще се намери начин да ти го сложат в устата. Пък било то и китайци.
FenG boBB
П.п: Извинявам се ако го раздавам малко мръснишки с тази публикация, но човек трябва да внимава какво си слага в устата ! Вируси колкото щеш : D

неделя, 6 февруари 2011 г.

Затворникът на времето

Понякога го чувам в съня си. Далечен, размит вик през време и пространство. Но го чувам. Гърленият кикот на същество затворено между световете, още от времето когато половината от тях не са съществували. Наказан от същества, които вече са го забравили. Там, между пространствата, с отрязани по незнайни причини ръце излежава вечната си присъда затворникът на времето. И чака края му. Единственото нещо предоставено му от заточилите го е огромна лула, предоставяща знание. И това е проклятието на затворника. Защото колкото повече пуши от лулата, толкова повече научава. А колкото повече научава, толкова повече иска да се измъкне от своя вечен затвор. Но това е невъзможно. Защото той е обречен да дочака края на всичко, заключен някъде из време-пространството.

събота, 5 февруари 2011 г.

Major lazer ft. la roux - Buletproof

Не мога да се сетя нещо което ми идва по добре събота вечер, когато няма особено какво да правя :).


петък, 4 февруари 2011 г.

Създателят на светове

Реших да постна една рисунка, вдъхновена от творчеството на един друг блогър - Violka-Antevasin. Интересна личност с интересно творчество. Нещото, вдъхновило творбата ми, можете да погледнете ТУК.  А и да прегледате останалата част от блога и няма да сбъркате - китно местенце си е създала. ;). Ето го и него създателят на светове, създал дори самия себе си.



четвъртък, 3 февруари 2011 г.

Свеж дъбстеп

Тук искам да кажа, че това със сигурност не е популярна музика. Но хората, които са чували за Dubstep, или се влюбват от първата секунда в жанра или го намразват. Аз, очевидно, съм от първия тип и искам да ви покажа 3 песнички от стила, които са по леки и стават и за хората, които не са навътре в тази музика. Песните са леки, мелодични и лично за мене вдъхновяващи. По две от тях имам рисунки, така че можете да си представите колко ги харесвам. Якото е че изпълненията стоят някак си въздушни и ненатоварващи. Идеално вървят с шоколад с балончета. LZ например (неплатена реклама ! :D ) Както и да е. Всичко написано по-горе е крайно субективно. Но ако песните са ви харесали ще се радвам да оставите коментарче по-долу. Enjoy !!!




Dub Bobb