понеделник, 22 ноември 2010 г.

Абитуриентос

Здравейте приятели и съседи! Липсвах ли ви? Вероятно не, но това няма значениe, защото аз отново намерих промеждутък във времето, когато ми е неземно тъпо и реших да напиша нещичко. Понеже днес започнах да пиша без конкретна тема, решавам (точно в този момент) че ще пиша за нещо много важно, поне за мене на този етап. Не, това не е алкохола. Нито пък е безплатният секс. Със сигурност не е и Загорка (сещате се - малоумната реклама за "Това ли е най важното ?"). И не на последно място (този израз така и не мога да го разбера - всичко под печата "не на последно място" ВИНАГИ е на последно място) - не това НЕ е алкохолът! Събитието, което толкова (неуспешно) остроумно се опитвам да опиша, драги радиослушатели, е именно Абитуриентският бал! Ооо, да. Колко ли чичковци биха въздъхнали с умиление в този момент при спомена за първото подобие на купон в нещастното им социалистическо юношество. Първото, напиване, първата банкова сметка с 20 лв. от тати, мимолетно загубената девственост. Все неща които си струват да се споменат и над които бащиците ни (пък защо не и дядовците) да си поплачат и напиват на воля (предполагам си забелязал тенденцията при българите, когато нямат какво да поливат, пият като си спомнят нещо...).
Днешните балове маааалко се различават от някогашните. Преди да започна искам да отворя скоба ( аз съм твърдо ПРОТИВ съвременното разбиране и традиции на подрастващите при завършване на средно образование ! ) иии затварям скобата. Та изобщо за да имаш бал на днешно време родителите ти е трябвало да започнат да пускат по 50 стотинки всеки ден откакто  си спрял да се наакваш в гащите (освен ако баща ти не държи фабрика за кожаро-кожухарско производство някъде край Котел - тогава значи имаш доста пари). Защото скъпи мои балът си е скъпо удоволствие :
 - костюм или рокля - 300-1000 лв. (алтернатива - балтонът на татко ти от неговия бал, който всъщност е от дядовия ти бал...или пък....)
 - официални обувки - 100- 400 лв. (алтернатива - цървулки 2 лв)
 - прическа (за момичетата) - 50- 100 лв (алтернатива - перука с рогца на АC-DC)
 - превозно средство - като гледам малоумната тенденция напоследък да се ходи с фандроми, багери, фригати, космически кораби и крауци това ще го пропусна.
 - пари за вечерта - 100-200 лв. (алтернатива - домашна греяна в единия джоб на сакото и кисели краставички в другия)
 - пари за бакшиши на цицорестата сервитьорка (за момчетата) - 300-500 лв (тук алтернатива няма)
Освен цените смущаващото на баловете в България са хм.... самите балове. В другите държави също празнуват завършването си, но със сигурност не със едномесечен запой, неистови крясъци и безкрайно малоумното броене до 12. А за какво всъщност празнуваме? За това,че за 80% от завършилите живота спира тук и започва борбата за оцеляване? А може би за това, че вече няма да ни издържат родителите ни, а ще се наложи да ядем огризки за да можем да си плащаме сметките ? И аз не знам. Но всички тези български приумици при завършването на 12 клас ме водят до мисълта, че в България явно е геройство да имаш средно и затова винаги се е отбелязвало с голям купон. Мнението ми за интелигентността ни като нация няма да го изразявам тук. И все пак ще видим. Може и да греша и да разбера смисъла чак на бала ми? А може и да не го разбера никога... Не знам. Обаче знам със сигурност, че като всички идиоти през годините и аз ще броя до 12 безброй пъти, и аз ще се напия на куче, е че и аз ще нося смешен костюм. Иронично нали.....


Prom NIGHT'priNce BObb

4 коментара: