понеделник, 17 януари 2011 г.

Tangled - Един магически филм !

Не можете да отречете, че напоследък киното бълва само бозички. Това е всеизвестен факт. И ако за една година, филмовата индустрия сътвори повече от 3-4 качествени филма, аз лично ще съм изумен.

 Вчера гледах едно филмче, което според скромното ми мнение е именно сред тези малцина заглавия, които си струва да видите. Филмът се казва Tangled, който буквално преведено означава Объркан, или нещо от сорта. В ядрото на филма е заложена добре познатата на мнозина история за красавицата Рапунцел, златната и коса и злочестата и съдба.

 Но това е само началото. Дисни този път са се погрижили да отвърнат подобаващо на заглавия като "Ледена епоха" и "Мадагаскар". Историята е съпроводена от хумористичните и закачливи коментари на разказвача (да има разказвач, нали е приказка). Хуморът е на стабилно ниво и във самите действия. За това спомагат и изключително колоритните образи на коня Максимус, крадеца Флин, хамелеочето на Рапунцел (чието име не помня) и бандата горски главорези с таланти.

На всичкото отгоре филмът е полу-мюзикъл, което освежава нещата, а някой от песните са доста хубави и зарибяващи. Но нещото, което прави филмът една идея повече от обикновена забавна анимация, е дълбочината. На моменти екранизацията е толкова трогваща, че е неизбежно по чувствителните (в това число и аз) да не пусна по една сълза, трогнати от случващото се.

Като за финал, ще кажа, че това е филм за всички. Има екшън, има драма, има комедия, има музикални части... абе каквото ти душа сака в един сив следобед.
Оценка: 10/10
(тва е субективна оценка - някой примерно може да не обича мюзикъли и прочие)

Cinematic Bobb

1 коментар:

  1. @Bobb, Добре си описал за какво става на въпрос във филма и твоето мнение, но нямаше да е лошо да спестиш на хорица като мен (които не са чували това заглавие)минутката отделена в момента да видя рейтинга в IMDb и трейлъра в YouTube!

    ОтговорИзтриване